Babinet.cz  /  Recepty  /  Krůta na dvou šťávách

Krůta na dvou šťávách

7.9.2005 - Redakce Babinet
  • 1 menší krůta
  • 2 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 1 lžička zázvoru
  • 2 lžičky sladké papriky
  • špetka šafránu
  • 1 lžička chilli nebo pálivé papriky
  • 2 lžičky tlučeného kmínu
  • 100 g másla
  • 100 g oleje
  • sůl
Očištěnou krůtu naporcujeme. V malém množství vody důkladně rozmícháme šafrán a trochu soli a směsí potřeme krůtí porce. Vložíme je do kastrolu a přidáme 30 g másla, 30 g oleje, nakrájené cibule, utřený česnek a všechno ostatní koření. Osolíme a zalejeme vroucí vodou. Přiklopíme a dusíme doměkka. Pak maso vyjmeme a šťávu necháme na mírném plameni zhoustnout. V jiné nádobě rozpálíme zbytek másla a oleje a maso pěkně osmažíme ze všech stran. Porce rozdělíme na talíře a poléváme směsí z obou stran.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz