Babinet.cz  /  Recepty  /  Vepřové plátky s mozzarellou

Vepřové plátky s mozzarellou

5.1.2007 - Redakce Babinet
450 g vepřové pečínky, 2 až 3 nadrobno nakrájené stroužky česneku, 175 g sýra mozzarella, sůl, pepř, 12 plátků prosciutta, 12 listů šalvěje, 55 g másla (nesoleného), hořčice mostarda di Verona k podávání (lze vynechat), petrželka, citron Maso zbavíme přebytečného tuku a šikmo nakrájíme na 12 plátků, každý tlustý asi 2,5 cm. Plátky důkladně rozklepeme plochou stranou paličky na maso. Potřeme je po celém povrchu česnekem, přeložíme na talíř a zakryjeme kuchyňskou fólií. Necháme 30 až 60 minut odpočinout v chladu.
Mozzarellu rozkrojíme na 12 plátků. Maso osolíme a opepříme a na každý kousek položíme plátek sýra. Navrch dáme plátek prosciutta. Na každou porci položíme list šajvěje a zajistíme párátkem.
Na pánvi se silným dnem rozehřejeme máslo. Přidáme plátky masa a opékáme 2-3 minuty po každé straně, až je maso měkké a sýr roztavené. Hotové plátky uchováme v teple.
Párátka vyjmeme a maso přesuneme na předehřáté talíře, ozdobíme snítkami petrželky a plátky citronu a ihned podáváme s hořčicí mostarda di Verona.

TIP:Hořčice mostarda di Verona je k dostání ve specializovaných prodejnách s italskými lahůdkami.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz