Babinet.cz  /  Recepty  /  Vepřové žebírko s hořčičnou omáčkou

Vepřové žebírko s hořčičnou omáčkou

9.11.2006 - Redakce Babinet
400 g očištěného vepřového žebírka, 20 g oleje, 100 g anglické slaniny, pepř, sůl
Hořčičná omáčka: 150 g majonézy, 40 g hořčice, 2 lžíce bílého vína, 10 g strouhaného křenu, několik kapel worcesterové omáčky, špetka soli
Očištěná žebírka lehce naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme olejem. Hodinu je necháme v chladnu uležet.

Pak na každou porci položíme plátek anglické slaniny a maso grilujeme asi 4,5 minuty z každé strany.
Hotová žebírka klademe na talíře, každé pokryjeme plátkem opečené slaniny.
Podáváme s vařenými brambory. Omáčku podáváme zvlášť.

Omáčku připravíme tak, že smícháme majonézu s hořčicí, přidáme víno, worcester a strouhaný křen. Promícháme a necháme půl hodiny rozležet.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz