400 g očištěného vepřového žebírka, 20 g oleje, 100 g anglické slaniny, pepř, sůl
Hořčičná omáčka: 150 g majonézy, 40 g hořčice, 2 lžíce bílého vína, 10 g strouhaného křenu, několik kapel worcesterové omáčky, špetka soli
Očištěná žebírka lehce naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme olejem.
Hodinu je necháme v chladnu uležet.
Pak na každou porci položíme plátek anglické slaniny a maso grilujeme asi 4,5 minuty z každé strany.
Hotová žebírka klademe na talíře, každé pokryjeme plátkem opečené slaniny.
Podáváme s vařenými brambory. Omáčku podáváme zvlášť.
Omáčku připravíme tak, že smícháme majonézu s hořčicí, přidáme víno, worcester a strouhaný křen. Promícháme a necháme půl hodiny rozležet.
Vepřové žebírko s hořčičnou omáčkou
Další recepty
-
Kuřecí kari s ananasem: Exotická symfonie chutí na talíři
Představte si kulinářský výlet do exotických krajin, aniž byste museli opustit pohodlí domova. Tento recept...
-
Milujete rychlý fast food? Kuřecí stripsy krok za krokem zvládne hravě doma i začátečník
Jak se všeobecně ví, muži dokážou v kuchyni leckdy kouzlit, ne nadarmo je většina šéfkuchařů...
-
Chalupářský boršč: Selská pochoutka s klobásou
Boršč je hustá polévka, která patří k ruské, ukrajinské i polské klasické...
-
Rybí filé na česneku. Rychlý a snadný pokrm, který ocení i děti
Ryby jsou nezbytnou součástí jídelníčku každého člověka, což je věc již všem známá....
Oblíbené recepty
- Velký pátek v kuchyni. Tradice velí půst, co si tedy k jídlu připravit?
- Jednoduché recepty s vařenými vejci aneb jak využít zbylá velikonoční vajíčka
- Oblíbený recept našich babiček? Pampeliškový sirup, který nesměl chybět v žádné domácnosti
- Stonky plné chuti: Rebarbora jako inspirace pro každého kuchaře
- Co k obědu na Škaredou středu? Potrhané bramboráky!
Náš tip
-
Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem
na webu pravopisne.cz
Vaše názory
Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)