Babinet.cz  /  Recepty  /  Jehněčí na šafránu

Jehněčí na šafránu

14.11.2006 - Redakce Babinet
1 kg jehněčího masa bez kosti, 100 ml kyselé smetany, 1/2 lžičky drceného kmínu, 1/4 lžičky mletého zázvoru, 1/2 lžičky mleté papriky, 1/2 lžičky karí, několik vláken šafránu namočeného do 100 ml vody, sůl, trocha oleje Maso nakrájíme na kostičky, osolíme a opečeme na oleji, zalijeme smetanou a dusíme, dokud se veškerá tekutina nevysmahne. Přidáme koření (kromě šafránu), podlijeme a na mírném ohni dusíme do měkka. Nakonec ochutíme šafránovou vodou a ještě 5 minut povaříme.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz