Babinet.cz  /  Recepty  /  Jehněčí řízky na smetaně

Jehněčí řízky na smetaně

12.11.2006 - Redakce Babinet
800 g jehněčího masa z vykostěné kýty, 200 g cibule, sůl, mletý pepř sladká paprika, 50 g sádla, 50 g slaniny, 1 lžíce hladké mouky, 1 lžička kaparů, 2 lžičky hořčice, 1/8 l smetany Omyté, odblaněné maso nakrájíme na plátky. Do kamenino­vé mísy dáme vrstvu nakrájené cibule, na ni položíme nakle­pané a opepřené řízky a navrch dáme opět cibuli. Zatížíme prkénkem a postavíme na den do chladničky.
V hrnci ro­zehřejeme sádlo a na kostičky nakrájenou slaninu. Osmah­neme v ní cibuli z odleželého masa, přidáme osolené a opa­prikované řízky a po obou stranách je zprudka opečeme. Pak přidáme šťávu z odleželého masa, přikryjeme a dusíme asi 1/2 hodiny. Měkké řízky přendáme na horkou mísu, šťávu vydusíme, zaprášíme moukou, osmahneme ji a povaříme. Do zahuštěné omáčky přidáme nasekané kapary, hořčici a zali­jeme kysanou smetanou. Omáčku povaříme a řízky v ní ještě prohřejeme. Podáváme s vařenými brambory.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz