Babinet.cz  /  Recepty  /  Dušená koroptev na víně

Dušená koroptev na víně

17.1.2007 - Redakce Babinet
1 koroptev, 50 g másla, 1 cibule, 5 zrnek pepře, 3 zrnka nového koření, 1 bobkový list, trocha tymiánu, 1 lžíce hladké mouky, 2 lžíce červeného vína, vývar Očištěnou a vykuchanou koroptev dusíme vcelku na poekáči, kde jsme dříve na másle usmažili dočervena cibulku. Ke koroptvi přidáme pepř, nové koření, bobkový list a trochu tymiánu. Při dušení podléváme vývarem (i z masoxu).
Měkkou koroptev vyjmeme, šťávu vysmahneme, přidáme lžíci hladké mouky, zalijeme vývarem a povaříme. Šťávu přecedíme a přidáme červené víno.
Jako přílohu podáváme bramborové krokety a červené zelí.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz