Babinet.cz  /  Recepty  /  Omáčka z vepřových ledvinek

Omáčka z vepřových ledvinek

6.2.2007 - Redakce Babinet
  • dvoje vepřové ledvinky
  • 20 g tuku
  • 1 střední cibule
  • kmín
  • 1 lžička sladké mleté papriky
  • 30 g hladké mouky
  • masový vývar nebo voda
  • sůl
  • pepř
Vepřové ledvinky důkladně očistíme a v teplé vodě propereme. Poté je vložíme na 1/2 hodiny do mléka - budou jemnější. Ledvinky nožem nakrájíme na drobné kousky. Na rozpuštěném tuku lehce osmahneme na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme kmín, zaprášíme sladkou mletou paprikou, promícháme, vložíme ledvinky a bez podlévání je na malém plameni několik minut dusíme, dokud nezbělí. Zaprášíme moukou a na mírném ohni mícháme, až omáčka ztmavne. Zalijeme vývarem nebo vodou a ještě asi 10 minut vaříme, až jsou ledvinky měkké. Před podáváním osolíme a opepříme. Podáváme s knedlíkem, bramborem nebo vařenými těstovinami.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz