2 malé cibule, 2 lžíce másla, 1/4 l suchého bílého vína, 300 g smetany ke šlehání, 300 g mrkve, 300 g cukety, 800 g filé z tresky, citronová šťáva, sůl, pepř, svazek petrželové natě
Jemně nasekanou cibuli osmahneme na másle dozlatova. Zalijeme ji bílým vínem a vmícháme smetanu. Vaříme 8 minut na mírném plameni. Přidáme nastrouhanou mrkev a cuketu a necháme 5 minut povařit.
Tresčí filé nakrájíme na drobné kousky, potřeme je ze všech stran citronovou šťávou, osolíme, opepříme. Omáčku okořeníme solí a pepřem, vložíme do ní rybí kousky a necháme 5 minut povařit.
Hotový pokrm posypeme jemně sekanou petrželkou a podáváme s rýží a hlávkovým salátem.
TIP:Místo tresčího filé můžete použít i jiné mořské ryby.
-
Velký pátek v kuchyni. Tradice velí půst, co si tedy k jídlu připravit?
Pašijový nebo-li svatý týden pokračuje, kdy toto období se značně projevuje také v kuchyni, jelikož...
-
Tradice na talíři: Velikonoční recepty z české kuchyně
Velikonoce jsou časem nových začátků, jarního probuzení, a často také rodinných setkání...
-
Velikonoce po francouzsku: ozvláštněte sváteční tabuli snadno a stylově
Nudí vás tradiční velikonoční recepty bez nápadu, ale nechcete na poslední chvíli...
-
Strava na Zelený čtvrtek: Oživení tradice
Před sebou máme Zelený čtvrtek. V tento den se má jíst především zelená strava, a to od...
Oblíbené recepty
- Připravte si doma skvělé kari jako z indické restaurace
- Přezrálé banány nevyhazujte! Upečte z nich lahodnou buchtu
- Připravte se na jaro včas. Velikonoční pečeně na rozmarýnu. Tradiční chuť po řadu generací
- Krémová květáková polévka patří na sváteční stůl. Jeden talíř nikdy nestačí!
- Velký pátek v kuchyni. Tradice velí půst, co si tedy k jídlu připravit?
Náš tip
-
Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem
na webu pravopisne.cz
Vaše názory
Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)