Babinet.cz  /  Recepty  /  Ragú z tresky se zeleninou

Ragú z tresky se zeleninou

15.1.2007 - Redakce Babinet
2 malé cibule, 2 lžíce másla, 1/4 l suchého bílého vína, 300 g smetany ke šlehání, 300 g mrkve, 300 g cukety, 800 g filé z tresky, citronová šťáva, sůl, pepř, svazek petrželové natě Jemně nasekanou cibuli osmahneme na másle dozlatova. Zalijeme ji bílým vínem a vmícháme smetanu. Vaříme 8 minut na mírném plameni. Přidáme nastrouhanou mrkev a cuketu a necháme 5 minut povařit.
Tresčí filé nakrájíme na drobné kousky, potřeme je ze všech stran citronovou šťávou, osolíme, opepříme. Omáčku okořeníme solí a pepřem, vložíme do ní rybí kousky a necháme 5 minut povařit.
Hotový pokrm posypeme jemně sekanou petrželkou a podáváme s rýží a hlávkovým salátem.

TIP:Místo tresčího filé můžete použít i jiné mořské ryby.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz