Babinet.cz  /  Recepty  /  Masa a vnitřnosti  /  Žralok pečený na slanině s česnekem

Žralok pečený na slanině s česnekem

4.1.2007 - Redakce Babinet

4 porce žraloka, 4 stroužky česneku, 50 g slaniny, 100 g másla, drcený kmín, zelená petrželka, citron

Rozmrazeného, vypraného a osušeného žraloka nasolíme, posypeme kmínem a potřeme drceným česnekem. Necháme krátce odležet a pak opečeme ze všech stran na pánvi na slanině nebo případně v troubě. Pokud se rozhodnete žraloka péct v troubě, podlijte jej trochou vody.
Na talíři posypeme petrželkou a ozdobíme plátky citronu.

TIP: Před přípravou žraloka doporučujeme přečíst si článek Jak si užít žraloka.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz