Empanada s tresčí nádivkou a rozinkami
Těsto: 1200 g hladké mouky, 1/2 l mléka, 3 celá vejce, 100 g másla, 40 g kvasnic, 1 lžička soli (jako náhražku lze použít i hotové lístkové těsto)
Nádivka: 1/4 l olivového oleje, 2 cibule nakrájené na kostičky, 2 drobně nakrájené papriky, 1 kg drobně nakrájené tresky, 150 g rozinek
Připravíme si vláčné těsto a necháme je v ledničce odležet.
Z uvedených ingrediencí uděláme nádivku. Těsto rozdělíme na dvě poloviny, vyválíme je v plát. Jeden plát dáme na vymaštěný plech, rozprostřeme nádivku a zakryjeme druhým plátem. Potřeme rozšlehaným vejcem, těsto propícháme vidličkou a pečeme cca 20 minut v horké troubě.
Podáváme teplé i studené k vínu nebo pivu.
Recept uvádí server Spanelsko.info
Další recepty
-
Talíř plný lahodné zeleniny aneb jarní směs z Toskánska. Skvělý oběd plný zdraví!
Plný talíř zeleniny je pro některé ta nejlákavější představa skvělého jídla, pro...
-
Kuřecí nudličky s rajčaty. Jednoduchý pokrm doplněný o chuť smetany
Kuřecí nudličky na rajčatech jsou skvělou volbou pro rychlý a chutný oběd či večeři. Tento jednoduchý recept...
-
Vláčná tvarohová buchta zpříjemní ranní vstávání
V ledničce ležel osamělý tvaroh. Co s ním? Pobíhat po kuchyni po práci se málokomu z nás chce, takže...
-
Masové kuličky na fazolkách. Ideální oběd pro každou příležitost
Fazolové lusky jsou k dostání buď ve své přirozené čerstvé formě (není nic...
Oblíbené recepty
- Velký pátek v kuchyni. Tradice velí půst, co si tedy k jídlu připravit?
- Jednoduché recepty s vařenými vejci aneb jak využít zbylá velikonoční vajíčka
- Co k obědu na Škaredou středu? Potrhané bramboráky!
- S novinkou značky Panzani připravíte excelentní jídla. Vyzkoušejte pár receptů
- Oblíbený recept našich babiček? Pampeliškový sirup, který nesměl chybět v žádné domácnosti
Náš tip
-
Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem
na webu pravopisne.cz
Vaše názory
Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)