4 ryby, citronová šťáva, 4 karotky, 50 g celeru, 4 hlízy sladkého fenyklu, 1 kedlubna, sůl, bílý pepř, 1 lžička sójové omáčky, 2-3 lžíce oleje
Ryby pokapeme citronem, osolíme, opepříme a necháme uležet.
Na oleji osmahneme na tenké hranolky nakrájenou zeleninu, osolíme, opepříme, ochutíme sójovou omáčkou. Trochu podlijeme.
Ryby položíme na zeleninu, přiklopíme a si 15-20 minut dusíme.
Pak ryby opatrně vyjmeme, odstraníme páteřní kost. K zelenině přidáme nať z fenyklu a celeru. Půlky ryb vrátíme a krátce prohřejeme.
Podáváme s brambory nebo hranolky.
Makrela nebo hejk na sladkém fenyklu
Další recepty
-
Velký pátek v kuchyni. Tradice velí půst, co si tedy k jídlu připravit?
Pašijový nebo-li svatý týden pokračuje, kdy toto období se značně projevuje také v kuchyni, jelikož...
-
Tradice na talíři: Velikonoční recepty z české kuchyně
Velikonoce jsou časem nových začátků, jarního probuzení, a často také rodinných setkání...
-
Velikonoce po francouzsku: ozvláštněte sváteční tabuli snadno a stylově
Nudí vás tradiční velikonoční recepty bez nápadu, ale nechcete na poslední chvíli...
-
Strava na Zelený čtvrtek: Oživení tradice
Před sebou máme Zelený čtvrtek. V tento den se má jíst především zelená strava, a to od...
Oblíbené recepty
- Připravte si doma skvělé kari jako z indické restaurace
- Přezrálé banány nevyhazujte! Upečte z nich lahodnou buchtu
- Připravte se na jaro včas. Velikonoční pečeně na rozmarýnu. Tradiční chuť po řadu generací
- Krémová květáková polévka patří na sváteční stůl. Jeden talíř nikdy nestačí!
- Zdravá večeře? Lehký avokádový salát
Náš tip
-
Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem
na webu pravopisne.cz
Vaše názory
Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)