Babinet.cz  /  Recepty  /  Makrela nebo hejk na sladkém fenyklu

Makrela nebo hejk na sladkém fenyklu

11.11.2006 - Redakce Babinet
4 ryby, citronová šťáva, 4 karotky, 50 g celeru, 4 hlízy sladkého fenyklu, 1 kedlubna, sůl, bílý pepř, 1 lžička sójové omáčky, 2-3 lžíce oleje Ryby pokapeme citronem, osolíme, opepříme a necháme uležet.
Na oleji osmahneme na tenké hranolky nakrájenou zeleninu, osolíme, opepříme, ochutíme sójovou omáčkou. Trochu podlijeme.
Ryby položíme na zeleninu, přiklopíme a si 15-20 minut dusíme.
Pak ryby opatrně vyjmeme, odstraníme páteřní kost. K zelenině přidáme nať z fenyklu a celeru. Půlky ryb vrátíme a krátce prohřejeme.
Podáváme s brambory nebo hranolky.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz