Babinet.cz  /  Recepty  /  Česká národní jídla  /  Škubánkové opečenky

Škubánkové opečenky

23.10.2017 - Redakce Babinet

    Jídlo našich babiček, které je ideální v tomto ročním období, tak přesně to jsou vynikající škubánkové opečenky.

    Potřebujeme :

    • 400 g brambor
    • sůl
    • 40 g hrubé mouky
    • 40 g vařeného uzeného masa
    • asi 20 g mouky na zahuštění
    • 40 g sádla na smažení

     

    Oloupané brambory dáme do osolené vody a uvaříme je do poloměkka. Vodu slijeme do jiné nádoby, brambory zasypeme moukou, uděláme do nich vařečkou několik děr, zalijeme částí slité vařící vody a asi 10 minut necháme na kraji plotny stát.

    Přebytečnou vodu slijeme, brambory rozmačkáme a rozmícháme na hladké těsto. Do prochladlého přidáme vařené uzené maso nakrájené na kostičky.

    Na vále tvoříme placičky, které potřeby zahustíme moukou a smažíme v rozpáleném tuku. Škubánkové opečenky podáváme k zelenině.

    Vaše názory

    Další recepty

    • Jahodový džem s červenou řepou

      Máte rádi neobvyklé kombinace? V tom případě musíte zaručeně ochutnat jahodovou marmeládu s červenou řepou. Věřte, že vám ještě více bude...

    • Jahodová sezóna

      Jahody milují všichni. Nejlepší jsou čerstvé se šlehačkou, avšak sezóna je krátká. Proto si nezapomeňte udělat zásoby na zbytek roku, kdy je o...

    • Jarní asijské závitky

      Orestovanou ochucenou směs s mladou svěží zeleninou naplníme do palačinkového těsta a máme zde lahodné závitky. Potřebujeme : 4 vejce ...

    • Jarní bylinková omeleta

      Jaro je v plném proudu, vše se krásně zelená a kvete a všude kolem nás se také začínají objevovat tolik potřebné bylinky. Pojďme si z nich dnes...

    Náš tip