Babinet.cz  /  Recepty  /  Česká národní jídla  /  Škubánkové opečenky

Škubánkové opečenky

23.10.2017 - Redakce Babinet

    Jídlo našich babiček, které je ideální v tomto ročním období, tak přesně to jsou vynikající škubánkové opečenky.

    Potřebujeme :

    • 400 g brambor
    • sůl
    • 40 g hrubé mouky
    • 40 g vařeného uzeného masa
    • asi 20 g mouky na zahuštění
    • 40 g sádla na smažení

     

    Oloupané brambory dáme do osolené vody a uvaříme je do poloměkka. Vodu slijeme do jiné nádoby, brambory zasypeme moukou, uděláme do nich vařečkou několik děr, zalijeme částí slité vařící vody a asi 10 minut necháme na kraji plotny stát.

    Přebytečnou vodu slijeme, brambory rozmačkáme a rozmícháme na hladké těsto. Do prochladlého přidáme vařené uzené maso nakrájené na kostičky.

    Na vále tvoříme placičky, které potřeby zahustíme moukou a smažíme v rozpáleném tuku. Škubánkové opečenky podáváme k zelenině.

    Vaše názory

    Další recepty

    • V hlavní roli ... POHANKA

      Pohanka se řadí mezi obiloviny. Z hlediska lidské výživy má pohanka velmi příznivé složení, proto je vyhledávána především lidmi dbajícími o ...

    • Koktejly pro nemocné

      Většina lidí jí to, co jim chutná. Jednoduše může. Jsou však i tací, kteří by rádi - ale jejich zdraví jim to nedovolí. Mají předepsanou ...

    • Jemná brokolicová polévka

      Brokolice je bohatá na vitamin C, beta-karoten (provitamin A), vitamin E, vitamin B1, kyselinu listovou (B9) a vitamin B2, z minerálních...

    • SOFRITO

      Přinášíme vám recept na tradiční pokrm z ostrova Korfu. Potřebujeme : 1,5 kg kvalitního hovězího masa, svíčková nebo zadní 4 stroužky...

    Náš tip