Babinet.cz  /  Recepty  /  Česká národní jídla  /  Škubánkové opečenky

Škubánkové opečenky

23.10.2017 - Redakce Babinet

    Jídlo našich babiček, které je ideální v tomto ročním období, tak přesně to jsou vynikající škubánkové opečenky.

    Potřebujeme :

    • 400 g brambor
    • sůl
    • 40 g hrubé mouky
    • 40 g vařeného uzeného masa
    • asi 20 g mouky na zahuštění
    • 40 g sádla na smažení

     

    Oloupané brambory dáme do osolené vody a uvaříme je do poloměkka. Vodu slijeme do jiné nádoby, brambory zasypeme moukou, uděláme do nich vařečkou několik děr, zalijeme částí slité vařící vody a asi 10 minut necháme na kraji plotny stát.

    Přebytečnou vodu slijeme, brambory rozmačkáme a rozmícháme na hladké těsto. Do prochladlého přidáme vařené uzené maso nakrájené na kostičky.

    Na vále tvoříme placičky, které potřeby zahustíme moukou a smažíme v rozpáleném tuku. Škubánkové opečenky podáváme k zelenině.

    Vaše názory

    Další recepty

    • Máte rádi nachos? Neutrácejte a upečte si je doma!

      Diskusní fóra našeho serveru jsou velmi pestrá a obsáhlá. Uživatelky (ano, jsou to převážně ženy) si zde nejen povídají o věcech...

    • Mořská zelenina-úžasná to potravina !

      "Kombu, nori, arame, wakame" zní jako říkanka z dětské hry na čarování. Milovníci japonské kuchyně možná již tuší, jaké úžasné dobroty se pod...

    • Okurková sezóna

      Letní dny a teplé noci, to jsou nejlepší podmínky pro růst okurek. Taky se Vám urodilo množství krásných zelených okurčiček? Vyvstává tedy tak...

    • Dokonalý domácí pivní sýr

      Kvalita potravin v obchodech všeobecně klesá, a proto čím dál častěji se mnoho z nás  uchyluje k vlastní domácí výrobě, jak to bylo za dob...

    Náš tip