Babinet.cz  /  Recepty  /  Pečené nebo zapékané ústřice

Pečené nebo zapékané ústřice

8.2.2007 - Redakce Babinet
  • 24 ústřic
  • 1/2 lžíce petrželky
  • sůl
  • cayenský pepř
  • 2 lžíce čerstvě strouhaného parmezánu
  • 2 lžíce rozpuštěného másla
  • 12 osminek citronu
Troubu předehřejeme na 190°C. Ústřice opatrně otevřeme, vlastní šťávu zachytíme a dáme stranou. Vrchní lasturu odstraníme, ústřice oddělíme od spodní, hlubší lastury ke které jsou přirostlé, a dáme stranou. Spodní lastury opereme a ústřice do lastur vrátíme. Strouhanou housku smícháme s jemně sekanou petrželkou, solí a cayenským pepřem. Směs rozdělíme stejnoměrně na připravené ústřice, pokapeme zachycenou šťávou, posypeme parmazánem, pokapeme máslem a pečeme v předehřáté troubě dozlatova. Podáváme velmi horké s citrónem nakrájeným na osminky. Nevíte, jak na konzumaci ústřic? Přečtěte si článek Plody moře: ústřice.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz