Babinet.cz  /  Recepty  /  Ústřice po benátsku (Ostriche alla Veneziana)

Ústřice po benátsku (Ostriche alla Veneziana)

24.1.2007 - Redakce Babinet
  • 12 ústřic
  • 3 lžičky kaviáru
  • 3 lžičky citronové šťávy
  • čerstvě mletý černý pepř
Ústřice otevíráme až těsně před podáváním. Abychom vrchní půlky lastur po otevření ústřic nepomíchali, připravujeme každou ústřici zvlášť. Ústřici opatrně otevřeme, aby z ní neunikla vlastní šťáva. Vrchní půlku lastury dáme stranou. Opatrně, abychom ji nezranili, ústřici oddělíme od spodní lastury, navrch dáme 1/4 lžičky kaviáru, pokapeme citrónovou šťávou, opepříme, přiklopíme vrchní půlkou lastury a dáme na mísu s ledem. Podáváme s máslem a toasty. Poznámka: Kaviár, který na ústřice dávají v Benátkách, je pravděpodobně z jeseterů z největší italské řeky Pádu, která zde ústí do Jaderského moře, ale můžeme použít jakýkoliv jiný dobrý kaviár. Nevíte, jak na konzumaci ústřic? Přečtěte si článek Plody moře: ústřice.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz