Babinet.cz  /  Recepty  /  Celer se smetanovou omáčkou

Celer se smetanovou omáčkou

1.11.2005 - Redakce Babinet
  • 1 větší celer
  • 50 g ementálu
  • 50 g másla
  • 4 lžíce čerstvé smetany
  • 1 citron
  • vývar z celeru
  • 2 žloutky
  • sůl
  • pepř
Větší očištěný celer rozkrájíme na kolečka a uvaříme v osolené vodě s trochou mléka. Pak ho rozložíme do vymaštěné ohnivzdorné mísy a posypeme strouhaným sýrem. Uchováme v teple. Ve vodní lázni rozšleháme 4 lžíce husté smetany a přilijeme trochu vývyru z celeru s 2 rozkvedlanými žloutky. Osolíme, opepříme a ochutíme citronovou šťávou. Omáčku nalijeme na teplý celer a krátce opečeme. Podáváme k bílému masu.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz