Babinet.cz  /  Recepty  /  Brambory s houbovou omáčkou

Brambory s houbovou omáčkou

6.9.2005 - Redakce Babinet
  • 1 kg nových brambor
  • sůl
  • 500 g hlívy ústřičné nebo žampionů
  • svazek mladé cibulky
  • 200 g menších rajčat
  • 2 lžíce másla
  • 1/4 l smetany
  • 1/2 lžičky hořčice
  • mletý pepř
  • zelená petrželka
Brambory uvaříme v osolené vodě asi 20 minut. Mezitím očistěte houby, odstraňte veškeré nečistoty a vyperte je ve studené vodě. Pak je pokrájejte na pravidelné kousky. Rajčata očistěte, omyjte a rozkrájejte podle velikosti na půlky nebo čtvrtky. Svazek mladé cibulky dobře operte a pokrájejte na menší kousky. Na větší pánvi rozehřejte máslo, osmahněte na něm krátce kousky hub a cibulky. Pak přidejte nakrájená rajčata a krátce prohřejte. Dochuťte solí a mletým pepřem. Hotovou směs vyjměte z pánve a dejte stranou. Vidličkou rozšlehejte hořčici se smetanou a vlijte na pánev. Nechte krátce povařit. Do vzniklé omáčky přidejte připravenou zeleninu s houbami, prohřejte a případně ještě dochuťte solí a pepřem. Uvařené brambory oloupejte, nakrájejte na kousky a na talířích přelijte připravenou houbovou omáčkou.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz