Babinet.cz  /  Recepty  /  Hrášek po francouzsku

Hrášek po francouzsku

3.11.2005 - Redakce Babinet
  • 150 g malých šalotek
  • 60 g másla
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky cukru
  • 6 stonků petrželky
  • 1 hlávkový salát
  • 600 g mladého hrášku
Cibulky oloupejte, na mírném ohni poduste na másle až zesklovatí. Přidejte sůl, cukr, 1/8 l vody a nať petrželky. Salát rozkrojte na čtvrtky, také pevné srdíčko rozkrojte na čtvrtky, každý kus pevně svažte nití. Položte na šalotku, navrch dejte hrášek. Duste dalších 10 minut. Petrželku a nit odstraňte, zeleninu zlehka promíchejte, dochuťte a podávejte.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz