Babinet.cz  /  Recepty  /  Arabská kaše

Arabská kaše

31.10.2005 - Redakce Babinet
  • 1 kg cizrny
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce arašídové pasty
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 1 l mléka
  • 3 stroužky česneku
  • sůl
Cizrnu namočíme do studené vody, přes noc ji necháme nabobtnat a na druhý den uvaříme doměkka. Musí být celý čas pod vodou, jinak nezměkne. Když bude hotová, odebereme asi 8 lžic. Pak přimícháme další vývar, olej, pastu, citronovou šťávu a necháme za stálého míchání přejít varem. Poté přidáme mléko, prolisovaný česnek a sůl. Dál už nevaříme. Do každé porce na talíř přidáme 1 lžíci uvařené cizrny a podáváme s bagetou.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz