900 g nových brambor, 4 lžíce másla nebo olivového oleje, 350 g směsi hub (hlívy, hřiby, žampiony, šii-take), sůl a čerstvě mletý pepř, 175 g pařeného sýra, 50 g sekaných vlašských ořechů, opražených, kyselé okurky, listy zelného salátu
Brambory oškrábeme, vložíme do hrnce se slanou vodou, uvedeme do varu a 20 minut vaříme. Slijeme, dáme k nim kus másla, zakryjeme a necháme v teple. Houby očistíme, nakrájíme na tenké plátky a osmažíme je na zbylém másle nebo oleji. Když začnou pouštět šťávu, teplotu zvýšíme, aby se tekutina zcela odpařila.
Gril předehřejeme na mírnou teplotu, nakrájíme sýr na tenké plátky a rozložíme ho na hotové houby. Vše grilujeme, až je sýr hnědý a tvoří se na něm bublinky. Posypeme vlašskými ořechy a podáváme s novými brambory, kyselými okurkami a listy salátu.
Zdroj: Houbař.cz - portál o houbách, houbařích a houbaření
-
Strava na Zelený čtvrtek: Oživení tradice
Před sebou máme Zelený čtvrtek. V tento den se má jíst především zelená strava, a to od...
-
Co k obědu na Škaredou středu? Potrhané bramboráky!
Máme za sebou Šedivé úterý, i když sluneční svit venku spíše lákal na...
-
Kuřecí Kung Pao - pikantní klasika na vašem stole
Kuřecí Kung Pao je klasickým čínským jídlem, které je známé svou pikantní a...
-
To nejlepší na plátek chleba? Domácí drůbeží paštika
V srdci každé rodinné kuchyně se skrývá poklad. Recept, který se předává z generace na...
Oblíbené recepty
- Připravte si doma skvělé kari jako z indické restaurace
- Přezrálé banány nevyhazujte! Upečte z nich lahodnou buchtu
- Připravte se na jaro včas. Velikonoční pečeně na rozmarýnu. Tradiční chuť po řadu generací
- Krémová květáková polévka patří na sváteční stůl. Jeden talíř nikdy nestačí!
- Zdravá večeře? Lehký avokádový salát
Náš tip
-
Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem
na webu pravopisne.cz
Vaše názory
Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)