Vrstvené zelí
1000 g zelí, cibule, lžíce sádla, 500 g mletého nebo na kostičky nakrájeného vepřového masa, 200 g slaniny, 200 g klobásy, 100 g rýže, 1/4 l kysané smetany, sůl, mletá paprika
Zelí uvaříme doměkka a necháme okapat. Na tuku zpěníme cibuli, vmícháme maso, osolíme a opečeme. Rozkrájíme slaninu na kostičky a opečeme, přidáme kolečka klobásy. Rýži uvaříme. Do zapékací misky navrstvíme zelí, na něj klobásu a slaninu, opět zelí a vše prolijeme kysanou smetanou. Osolíme, poprášíme paprikou a zarovnáme vrstvou opečeného masa smíchaného s rýží. Nahoru dáme opět vrstvu zelí a polijeme smetanou. Misku v troubě zapečeme asi 3/4 hodiny.
Další recepty
-
Kuřecí kari s ananasem: Exotická symfonie chutí na talíři
Představte si kulinářský výlet do exotických krajin, aniž byste museli opustit pohodlí domova. Tento recept...
-
Milujete rychlý fast food? Kuřecí stripsy krok za krokem zvládne hravě doma i začátečník
Jak se všeobecně ví, muži dokážou v kuchyni leckdy kouzlit, ne nadarmo je většina šéfkuchařů...
-
Chalupářský boršč: Selská pochoutka s klobásou
Boršč je hustá polévka, která patří k ruské, ukrajinské i polské klasické...
-
Rybí filé na česneku. Rychlý a snadný pokrm, který ocení i děti
Ryby jsou nezbytnou součástí jídelníčku každého člověka, což je věc již všem známá....
Oblíbené recepty
- Velký pátek v kuchyni. Tradice velí půst, co si tedy k jídlu připravit?
- Jednoduché recepty s vařenými vejci aneb jak využít zbylá velikonoční vajíčka
- Oblíbený recept našich babiček? Pampeliškový sirup, který nesměl chybět v žádné domácnosti
- Stonky plné chuti: Rebarbora jako inspirace pro každého kuchaře
- Co k obědu na Škaredou středu? Potrhané bramboráky!
Náš tip
-
Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem
na webu pravopisne.cz
Vaše názory
Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)