Salát ze sterilovaného chřestu
1 plechovka sterilovaného chřestu, 2 vejce vařená natvrdo, 50 g ementálu, případně na ozdobu petrželka, rajče, hlávkový salát
Zálivka: 3 lžíce vody, 1 lžíce vinného octa, 1 lžíce citronové šťávy, 1 lžíce cukru, sůl, 2 lžíce olivového oleje
Okapané kousky chřestu upravíme na talířky na listy hlávkového salátu, posypeme hrubě sekanými vejci, přelijeme zálivkou, posypeme strouhaným ementálem a ozdobíme petrželkou a rajčetem.
Sladkokyselá zálivka:
Promícháme vodu s octem, citronovou šťávou, cukrem, solí a nakonec zašleháme olej.
Další recepty
-
Rybí filé na česneku. Rychlý a snadný pokrm, který ocení i děti
Ryby jsou nezbytnou součástí jídelníčku každého člověka, což je věc již všem známá....
-
Rebarborový ráj: Od dezertů po alkohol
A naše rebarborová jízda pokračuje dále. V úvodním prvním díle jsme se zaměřili na...
-
Pstruh na talíři: Inspirace pro vaření doma
Pstruh je jednou z nejvíce ceněných ryb v kulinářském světě, a to nejen pro svou jemnou chuť, ale i pro svou...
-
Zdravý, chutný a redukční? Těstovinový salát s lososem a ananasem
Snažíte se zhubnout do plavek a nebo máte rádi odlehčenou stravu jako takovou? Přinášíme vám...
Oblíbené recepty
- Velký pátek v kuchyni. Tradice velí půst, co si tedy k jídlu připravit?
- Jednoduché recepty s vařenými vejci aneb jak využít zbylá velikonoční vajíčka
- Oblíbený recept našich babiček? Pampeliškový sirup, který nesměl chybět v žádné domácnosti
- Co k obědu na Škaredou středu? Potrhané bramboráky!
- Stonky plné chuti: Rebarbora jako inspirace pro každého kuchaře
Náš tip
-
Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem
na webu pravopisne.cz
Vaše názory
Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)