Babinet.cz  /  Recepty  /  Salát Grenoble (Salade Grenoble)

Salát Grenoble (Salade Grenoble)

21.8.2006 - Redakce Babinet
  • 2 plátky toastového chleba
  • 50 g másla
  • 1 hlávka kadeřavého salátu
  • 1 velká červená cibule
  • 150 g jader vlašských ořechů
  • 2 lžíce bílého vinného octa
  • 4 lžíce oleje z vlašských ořechů
  • sůl
  • pepř
Z toastových chlebů odkrojíme kůrku a plátky pokrájíme na kostičky. Na rozehřátém másle je ze všech stran opečeme dozlatova. Ze salátu odstraníme zvladlé listy, ostatní oddělíme od košťálu. Salát důkladně vypereme v dostatečném množství vody a necháme okapat v sítu či v utěrce. Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Vlašské ořechy nahrubo pokrájíme a spolu s cibulí vmícháme do salátu. Smícháme ocet, pepř, sůl a olej, zálivkou přelijeme salát a opatrně promícháme. Posypeme osmaženými kostičkami chleba a podáváme.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz