Babinet.cz  /  Recepty  /  Neapolská omáčka

Neapolská omáčka

18.8.2006 - Redakce Babinet
  • 2 lžíce oleje
  • 50 g slaniny
  • 50 g šunky
  • 30 g cibule
  • 1 stonek celerové natě
  • 30 g mrkve
  • 200 g mletého hovězího masa
  • sůl
  • pepř
  • 500 g rajčat
  • 1 stroužek česneku
  • bazalka
Do zahřátého oleje dáme drobně nakrájenou slaninu, šunku, cibuli, celer, mrkev a 5 minut opékáme. Na to vložíme mleté maso a opečeme, přidáme oloupaná a rozkrájená rajčata, třený česnek, sůl, mletý pepř a na mírném ohni dusíme čtyřicet minut. Podle potřeby podléváme vodou. Krátce před dohotovením přidáme jemně sekanou bazalku.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz