Babinet.cz  /  Recepty  /  Tvarohová homolka s jablkovou oblohou

Tvarohová homolka s jablkovou oblohou

19.9.2006 - Redakce Babinet
  • 500 g měkkého tučného tvarohu pokojové teploty
  • 300 g rozdrobené Nivy pokojové teploty
  • 2 lžíce slivovice nebo koňaku
  • 200 g nahrubo nasekaných jader vlašských ořechů
  • 2 očištěné pórky nasekané nadrobno
  • 3 větší jablka
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • několik jader vlašských ořechů na ozdobu
  • případně hlávkový salát
Měkký tvaroh spolu s rozdrobenou nivou a alkoholem ušleháme v míse dohladka. Vmícháme ořechy a rozkrájený pórek. Tvaroh zakryjeme a vložíme na několik hodin do chladničky, aby ztuhl a odležel se. Chvíli před tím, než budeme tvaroh podávat, připravíme jablka. Oloupáme je, nakrájíme na plátky a hned zakapeme citronovou šťávou, aby nezhnědla. Tvaroh vyjmeme z chladničky a zformujeme z něj tvar homolky, kterou položíme na talíř, jehož dno můžeme vyložit několika listy hlávkového salátu.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz