Babinet.cz  /  Recepty  /  Pohankovo-krupicový pudink

Pohankovo-krupicový pudink

31.10.2006 - Redakce Babinet
125 g pohankové krupice, 400 ml mléka, 70 g másla, 3 žloutky, 125 g cukru, kůra z poloviny citronu, 3 bílky, čokoládová nebo ovocná poleva, nebo sirup Do mléka přidáme napěněné máslo, žloutky, cukr, citronovou kůru. Po uvaření vsypeme krupici, zamícháme, necháme chvíli odstát. Poté vmícháme sníh z bílků. Pudinkovou formu vymažeme máslem, vysypeme strouhankou, naplníme těstem, uzavřeme a pečeme 1 hodinu v mírně vyhřáté troubě. Hotový pudink podáváme teplý nebo studený, přelitý polevou.

Zdroj: Pohankový mlýn Šmajstrla

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz