200 g másla, 1 polévková lžíce moučkového cukru, 300 g pohankové mouky, 250 g ovesných vloček, 1/2 čajové lžičky prášku do pečiva, 100 g mletých lískových oříšků, 1 vanilkový cukr
Ze všech přísad vypracujeme těsto, které rozválíme (ale ne tence). Rádélkem vykrajujeme 2 cm široké proužky, které rozdělíme asi na 5 cm dlouhé čtyřúhelníky. Pokládáme je na lehce vymaštěný plech a potřeme žloutkem. Pečeme 15 minut při teplotě 225 stupňů.
Zdroj: Pohankový mlýn Šmajstrla
-
Rychlá bramborová polévka s medvědím pestem, která zažene hlad!
Rychlá polévka, která zažene hlad. Brambory mají totiž díky obsažené vláknině jeden...
-
Talíř plný lahodné zeleniny aneb jarní směs z Toskánska. Skvělý oběd plný zdraví!
Plný talíř zeleniny je pro některé ta nejlákavější představa skvělého jídla, pro...
-
Kuřecí nudličky s rajčaty. Jednoduchý pokrm doplněný o chuť smetany
Kuřecí nudličky na rajčatech jsou skvělou volbou pro rychlý a chutný oběd či večeři. Tento jednoduchý recept...
-
Vláčná tvarohová buchta zpříjemní ranní vstávání
V ledničce ležel osamělý tvaroh. Co s ním? Pobíhat po kuchyni po práci se málokomu z nás chce, takže...
Oblíbené recepty
- Velký pátek v kuchyni. Tradice velí půst, co si tedy k jídlu připravit?
- Jednoduché recepty s vařenými vejci aneb jak využít zbylá velikonoční vajíčka
- Co k obědu na Škaredou středu? Potrhané bramboráky!
- Oblíbený recept našich babiček? Pampeliškový sirup, který nesměl chybět v žádné domácnosti
- S novinkou značky Panzani připravíte excelentní jídla. Vyzkoušejte pár receptů
Náš tip
-
Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem
na webu pravopisne.cz
Vaše názory
Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)