Babinet.cz  /  Recepty  /  Mandlové perníky

Mandlové perníky

26.11.2006 - Redakce Babinet
Asi 30 kousků: 250 g medu, 70 g másla, 70 g hnědého cukru, 1 lžička potaše, 1 lžíce vody, 370 až 400 g hladké mouky, 50 g oloupaných mandlí, 1 lžička mleté skořice, špetka hřebíčku, špetka nového koření, špetka kardamomu, 50 g mandlových lupínků Med, cukr a tuk za stálého míchání rozehřejeme, až se cukr rozpustí. Necháme vychladnout.
Potaš rozpustíme ve vodě a s 370 g mouky dáme k medové hmotě a prohněteme. Můžeme přidat ještě trochu mouky. Přikryté dáme do chladu na 1 hodinu.
Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia a připravíme plech. Vál posypeme mandlovými lupínky. Těsto vyválíme na sílu asi 1 cm a nakrájíme na obdelníky 3x4 cm. Perníky položíme na plech a v troubě pečeme asi 18 minut do zlatohněda.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz