Na 40 kusů: 50 g kořene čerstvého zázvoru nebo 2 lžičky práškového, 150 g měkkého másla, 70 g medu, 1 vejce, 150 g pšeničné celozrnné mouky, 70 g pohankové mouky, 50 g čerstvě mletých mandlí, špetka mleté skořice a špetka hřebíčku
Zázvor oloupeme a najemno nasekáme. Tuk ušleháme na pěnu a potom vmícháme med a vejce.
Mouku, mandle a koření vmícháme vařečkou do krému. Těsto krátce zpracujeme rukama a zfomujeme do tří válečků o průměru 2,5 cm. Válečky jednotlivě zabalíme do alobalu a na 1 hodinu dáme do chladu.
Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia (horkovzdušnou na 160 stupňů). Připravíme plech - vyložíme jej pečícím papírem.
Z válečků odkrajujeme asi na prst silná kolečka a pokládáme je na plech.
Pečeme v troubě asi 15 minut dozlatova.
2,5 kousku odpovídá 10 g sacharidů.
-
Vláčná tvarohová buchta zpříjemní ranní vstávání
V ledničce ležel osamělý tvaroh. Co s ním? Pobíhat po kuchyni po práci se málokomu z nás chce, takže...
-
Masové kuličky na fazolkách. Ideální oběd pro každou příležitost
Fazolové lusky jsou k dostání buď ve své přirozené čerstvé formě (není nic...
-
Oblíbený recept našich babiček? Pampeliškový sirup, který nesměl chybět v žádné domácnosti
Pampeliška je významná léčivka. Sbíráme kořen před rozkvětem rostliny (březen – duben), květy...
-
Pikantní játrové kari s výrazným kořením
Játrové kari je lahodná a exotická specialita, která spojuje bohatou chuť jater s pikantním...
Oblíbené recepty
- Velký pátek v kuchyni. Tradice velí půst, co si tedy k jídlu připravit?
- Připravte si doma skvělé kari jako z indické restaurace
- Jednoduché recepty s vařenými vejci aneb jak využít zbylá velikonoční vajíčka
- Co k obědu na Škaredou středu? Potrhané bramboráky!
- S novinkou značky Panzani připravíte excelentní jídla. Vyzkoušejte pár receptů
Náš tip
-
Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem
na webu pravopisne.cz
Vaše názory
Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)