Babinet.cz  /  Recepty  /  Anýzové pečivo

Anýzové pečivo

15.11.2005 - Redakce Babinet
  • 500 g hladké mouky
  • 30 g moučkového cukru
  • 30 g droždí
  • 130 g Hery
  • 3 g soli
  • 4 g mletého anýzu
  • 2,5 dl mléka
  • 200 g krupicového cukru
  • 2,5 dl vody
  • moučkový cukr na obalení
Z droždí, jedné třetiny vlažného mléka a části prosáté mouky zhotovíme řídký kvásek, který lehce poprášíme moukou a necháme vzejít. Ke kvásku přidáme všechny ostatní suroviny včetně rozpuštěného, vlahého tuku, vymícháme hladké těsto a necháme je vykynout. Vykynuté těsto mírně propracujeme a rozdělíme na malé kousky, které vyválíme v tenké praménky. Z nich stáčíme malé věnečky, preclíčky a podobně. Vytvarované kousky odkládáme na vymaštěné plechy, kde je necháme ještě částečně vykynout. Anýzové pečivo pečeme ve středně vyhřáté troubě (180-200 stupňů C) do zlatohněda. Mezitím si připravíme z krupicového cukru a vody rozvar. Vychladlé pečivo máčíme ve studeném cukerném rozvaru a obalujeme v moučkovém cukru.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz