Babinet.cz  /  Recepty  /  Zeleninová aspiková bábovička

Zeleninová aspiková bábovička

11.10.2005 - Redakce Babinet
  • 1 větěí mrkev
  • 1/2 celeru
  • 1/8 kapusty
  • 1 malý pórek
  • 1 červenou kapii
  • 2 lžíce sterilovaného hrášku
  • 2 lžíce sterilované kukuřice
  • 1,5 l vody
  • 1 lžička práškové želatiny
  • 2 ks sýra Lučina
  • 2 lžíce másla
  • šťáva z jednoho citronu
  • 1 lžička pažitky
  • špetka soli
Kořenovou zeleninu pečlivě očistíme a pozvolna v osolené vodě uvaříme do měkka. Po změknutí vyjmeme, do zeleninového vývaru dáme pokrájenou kapustu a vaříme pět minut. Povařenou vyndáme. Vývar okyselíme šťávou z jednoho citronu. Mezitím ve dvou lžících studené vody necháme nabobtnat želatinu. Do horkého okyseleného vývaru přidáme nabobtnalou želatinu, pečlivě ji rozmícháme, ale nevaříme. Pórek, kapii a uvařenou kořenovou zeleninu pokrájíme na drobno a přidáme sterilovaný hrášek a kukuřici. Zeleninu potom lehce vmícháme do vlažného aspiku. Vše přelijeme do připravených formiček a necháme v chladu úplně zatuhnout. Vychladlou bábovičku ponoříme na chvilku do teplé vody, aby šla lépe vyklopit na talíř. Aspikovou zeleninovou bábovičku ozdobíme pro větší efekt ještě lučinovým krémem. Lučinový krém: 2 ks sýra lučina našleháme se změklým máslem, přidáme špetku soli a nasekanou pažitku.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz