Babinet.cz  /  Recepty  /  Paštika z černých oliv

Paštika z černých oliv

11.10.2005 - Redakce Babinet
  • 225 g černých vypeckovaných oliv
  • 1 rozetřený stroužek česneku
  • 4 lžíce citronové šťávy
  • jemně strouhaná kůra z 1 citronu
  • 25 g strouhanky
  • 60 g tučného měkkého sýra
  • sůl
  • pepř
  • silnější plátky veky
  • směs olivového oleje a másla
Olivy hrubě nasekejte a smíchejte s česnekem, citronovou kůrou a šťávou, strouhankou a měkkým sýrem. Směs nahladko rozetřete nebo rozmixujte. Osolte a opepřete. Dejte paštiku do šroubovací sklenice a nechte ji několik hodin v ledničce, aby se zvýraznily příchutě. Kolečka veky osmažte po obou stranách ve směsi olivového oleje a másla do zlatohněda a nechte je okapat na ubrouscích. Potřete každé paštikou a ihned podávejte. V uzavřené sklenici vydrží paštika v lednici až 2 týdny.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz