Babinet.cz  /  Recepty  /  Žloutkové chlebíčky s bešamelem

Žloutkové chlebíčky s bešamelem

11.10.2005 - Redakce Babinet
  • 4 žemle
  • 4 žloutky
  • sůl
  • 30 g strouhaného čedaru
  • strouhaný muškátový oříšek
  • máslo na vymazání
Bešamel:
  • 40 g másla
  • 40 g mouky
  • 0,4 l mléka
Žemle seřízneme a vydlabeme střídku (použijeme pouze spodní půlky žemlí), narovnáme je do ohnivzdorné misky vymazané máslem. Do každé žemle vyklepneme jeden osolený žloutek. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme mlékem a za stálého míchání povaříme. Do vychladlého bešamelu přidáme strouhaný sýr, sůl, špetku strouhaného muškátového oříšku, zamícháme a nalijeme na žemle. Zapečeme v troubě do růžova.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz