Babinet.cz  /  Recepty  /  Vejce orsini

Vejce orsini

11.10.2005 - Redakce Babinet
  • 200 g strouhaného čedaru
  • 8 vajec
  • sůl
  • 50 g másla
Z vajec oddělíme bílky a ušleháme z nich tuhý sníh, který upravíme na velkou pánev vymaštěnou máslem. Povrch urovnáme, na okraji ve stejných vzdálenostech uděláme ve sněhu důlky, do kterých dáme žloutky a osolíme. Mezi žloutky nasypeme strouhaný čedar, pánev položíme do teplé trouby a zapékáme tak dlouho, až sníh ztuhne (asi 10 minut).

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz