Babinet.cz  /  Recepty  /  Švestkové pohankové BIO čtyřhránky

Švestkové pohankové BIO čtyřhránky

19.9.2006 - Redakce Babinet
Těsto:
  • 150 g BIO pohankové mouky
  • 50 g třtinového cukru (bio)
  • 100-110 g měkkého másla (bio)
  • 2 lžíce studené vody
  • sůl
  • troška citronové kůry
Poleva:
  • 250 g švestek
  • 150 g kysané smetany (bio)
  • 1 vejce (bio)
  • 1 lžička mleté skořice
  • 50-75 g třtinového cukru (bio)
Do mísy vložíme mouku, třtinový cukr, sůl, citronovou kůru, máslo (dle konzistence 100 až 110 gramů) a 2 lžíce vody. Hnětačem nebou rukou vypracujeme drolivé, hrudkovité těsto (drobenku), kterým vysypeme dno vymazané formy. Formu vložíme na střední lištu do trouby, zapneme na 180 stupňů Celsia a pečeme 15 minut. Omyté švestky rozčtvrtíme a vypeckujeme. Smícháme smetanu, vejce, třtinový cukr (podle chuti 50 g - mírně sladké, 75 g - slaďoučké) a skořici. Švestky poklademe na těsto (drobenku) a polijeme smetanovou směsí. Vložíme zpět do trouby a pečeme 20 minut při zapnutém spodním pečení a poté ještě 15 minut se zapnutým spodním i vrchním pečením. Necháme vychladnout a krájíme na libovolné tvary.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz