Babinet.cz  /  Recepty  /  Slepičí polévka

Slepičí polévka

5.3.2007 - Redakce Babinet
  • 1 slepice
  • 2 celery
  • 1 mrkev
  • 1 kořen petržele
  • 100 g žampionů
  • mletý pepř
  • špetka zázvoru
  • sůl
  • petrželová nať
Vykuchanou slepici omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kousky. Vaříme zvolna v osolené vodě do poloměkka. Potom přidáme zeleninu nakrájenou na stébla asi 3 cm dlouhá, nakrájené houby, pepř, sůl a zázvor. Polévka vaříme dál, až maso i zelenina změknou. Mezitím si uvaříme zvlášť v osolené vodě vlasové nudle. Po scezení je dáme do hotové polévky, dochutíme ji a jako poslední do ní vložíme jemně nakrájenou petrželovou nať.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz