Babinet.cz  /  Recepty  /  Tulácká polévka

Tulácká polévka

28.9.2006 - Redakce Babinet
  • 3 rajčata
  • 2 paprikové lusky
  • 2 lžíce sádla nebo oleje
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 100 g vařené rýže nebo těstovinové rýže
  • 1 menší cibule
  • 0,1 l smetany
  • 1 žloutek
  • 1 masox
  • pepř
  • sůl
Z tuku a mouky připravíme v polévkovém hrnci zlatavou jíšku, přidáme do ní velmi jemně krájenou cibuli a na kroužky nakrájené paprikové lusky. Krátce spolu osmahneme a přidáme nakrájená rajčata. Zalijeme 1 a 1/4 l vody a vaříme asi 30 minut. Potom polévku propasírujeme, dáme do ní masox, vařenou rýži, a dochutíme ji pepřem a solí. Po odstavení z ohně zahustíme polévku smetanou rozmíchanou se žloutkem a dál již nevaříme.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz