Babinet.cz  /  Recepty  /  Španělská rajčatová polévka

Španělská rajčatová polévka

27.8.2006 - Redakce Babinet
  • 500 g pokrájených rajčat
  • 225 g bagety
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 pokrájená cibule
  • 3 rozetřené stroužky česneku
  • 1 zelená paprika (zbavená semínek a pokrájená)
  • 1/2 lžičky chilli prášku
Na přílohu:
  • 4 krajíce ciabatty nebo bagety
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 2 rozetřené stroužky česneku
  • 15 g strouhaného čedaru
Ve velké pánvi rozehřejte olej. Přidejte cibuli, česnek a papriku a na mírném plameni vše za častého míchání smažte 2-3 minuty, dokud cibule nezměkne. Přidejte chilli a rajčata a poduste na středním plamenu do zhoustnutí. Přidejte na kostičky pokrájenou bagetu a vývar a vařte dalších 10 až 15 minut opět do zhoustnutí. Mezitím si připravte přílohu - česnekový chléb. Na středně rozpáleném grilu nebo v troubě opečte krajíce chleba. Každý krajíc pokapte olejem, vetřete do něj česnek, posypte sýrem a nechte ještě 2-3 minuty grilovat (opékat), dokud se sýr nerozpustí. Podávejte k polévce.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz