Babinet.cz  /  Recepty  /  Krémová polévka z růžičkové kapusty

Krémová polévka z růžičkové kapusty

17.8.2006 - Redakce Babinet
  • 500 g růžičkové kapusty
  • 3/4 litru čiré polévky z kostky
  • 1 kelímek smetany ke šlehání
  • 1-2 polévkové lžíce solamylu
  • 50 g anglické slaniny
  • sůl
  • bílý pepř
  • strouhaný muškátový oříšek
  • 2 plátky toastového chleba
Růžičkovou kapustu očistíme, opereme a dáme do vroucí vody asi na 20 minut vařit. Z několika růžiček odloupneme vrchní lístky a dáme je stranou. Zbytek kapustiček rozšleháme v polévce na pyré. Přilijeme do ní smetanu a přivedeme do varu. Solamyl rozmícháme v trošce studené vody, polévku jím zahustíme a krátce povaříme. Ochutíme solí, pepřem a muškátem. Slaninu a toastový chléb nakrájíme na kostičky. Slaninu vypečeme dokřupava, přidáme kostičky chleba a krátce osmahneme. Polévku upravíme na talíře a posypeme kostičkami chleba a slaniny. Podáváme ozdobenou lístky kapustičky.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz