Babinet.cz  /  Recepty  /  Polévky, omáčky a zálivky  /  Studená rajská polévka s bylinkami (čerstvá)

Studená rajská polévka s bylinkami (čerstvá)

4.8.2006 - Redakce Babinet
  • 12 velkých zralých rajčat
  • 8 rozsekaných šalotek
  • 1/2 lžičky cukru
  • 1/2 lžičky soli
  • dvě špetky mletého pepře
  • dobromysli a tymiánu
  • 2 lžičky strouhané kůry z chemicky neošetřeného citronu
  • šťáva z 1 citronu
  • 125 ml smetany ke šlehání
  • dvě špetky kari koření
  • nasekaná petrželka

Rajčata oloupejte a hrubším sítem propasírujte. Přidejte k nim šalotku, cukr, sůl, mletý pepř, ostatní koření i s citronovou šťávou a postavte alespoň na 2 hodiny do chladničky. Polévku podávejte dobře vychlazenou v polévkových talířích, do každé porce vložte 1 lžíci šlehané smetany okořeněné kari kořením a solí. Víte, že poznat kvalitní zralé rajče lze snadno podle vůně?

Přečtěte si článek Rajské mámení.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz