Babinet.cz  /  Recepty  /  Debrecínská polévka

Debrecínská polévka

25.10.2005 - Redakce Babinet
  • 250 g vepřového ramínka nebo výřezu z polotovarů
  • 60 g slaniny
  • 1 nožička debrecínské klobásy
  • 1 větší cibule
  • 1 zelený paprikový lusk
  • 1 větší rajče
  • 150 g tarhoni nebo těstovinové rýže
  • 1 lžíce mleté sladké papriky
  • 0,1l smetany ke šlehání
  • sůl
  • polévkové koření
Maso nakrájíme na drobné kousky nebo umeleme. Na rozškvařené slanině osmažíme dorůžova jemně nakrájenou cibuli, zasypeme mletou paprikou, krátce zamícháme a podlejeme 2 lžícemi vody. Přidáme maso, co nejjemněji nakrájené paprikové lusky a rajče a osolíme. Napřed podusíme pod poklicí do poloměkka, potom poklici odložíme a cibulový základ vydusíme, až se tuk odděluje od šťávy. Přidáme tarhoňu, dobře v základu opečeme a podlijeme potřebným množstvým vody. Zvolna dovaříme, až je tarhoňa měkká. Vmícháme smetanu a polévku dochutíme. Podáváme jako samostatný hlavní chod s chlebem nebo s toasty z bílého chleba.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz