RECEPT TÝDNE "Báječný dortíček s červeným rybízem"
Tento Báječný dortíček se umí stát dokonce Báječně rychlým dortíčkem, když k jeho přípravě použijete už hotový, kupovaný dortový korpus. Připravit si samozřejmě můžete i korpus domácí.
Dort pro 8 osob zabere 45-50 minut přípravy, pokud budete dělat vlastní piškot a 20 minut, pokud korpus koupíte hotový.
Dortový korpus připravíte z:
4 vajec, 4 lžíc krystalového cukru (můžete použít i hnědý cukr), 4 lžíc polohrubé mouky, tuku a mouky na vymazání
Příprava:
Z bílků ušleháme pevný sníh. Postupně do něj vmícháme žloutky, cukr a 4 lžíce mouky. Těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy a zvolna pečeme.
Uvedená dávka vystačí na jeden piškotový korpus. K přípravě Báječného dortíčku budete potřebovat korpusy dva.
Na krém a ozdobu potřebujete:
400 g červeného rybízu (či jiného ovoce - jahody, třešně, višně), 200 g bílé čokolády, 500 ml kysané smetany, 1 lžíce práškové želatiny
Korpusy připravte dle uvedeného receptu. Kupovaný korpus, pokud je vcelku rozřízněte podélně na dvě části.
Čokoládu rozlámejte a dejte do misky. Rozehřejte ji ve vodní lázni (do většího hrníčku dejte vodu a do něj postavte hrníček menší s čokoládou). Nechte trochu vychladnout a smíchejte ji se zakysanou smetanou, přidejte želatinu rozpuštěnou podle návodu na obalu.
Rybízové kuličky vmíchejte do poloviny krému a tím spojte poloviny korpusu. Zbylým krémem dort potřete a ozdobte celými trsy rybízu.
Poznámka: k focení jsme použili korpus kupovaný. Foto Vítězslav Válka.
Další recepty
-
Rebarborový ráj: Od dezertů po alkohol
A naše rebarborová jízda pokračuje dále. V úvodním prvním díle jsme se zaměřili na...
-
Pstruh na talíři: Inspirace pro vaření doma
Pstruh je jednou z nejvíce ceněných ryb v kulinářském světě, a to nejen pro svou jemnou chuť, ale i pro svou...
-
Zdravý, chutný a redukční? Těstovinový salát s lososem a ananasem
Snažíte se zhubnout do plavek a nebo máte rádi odlehčenou stravu jako takovou? Přinášíme vám...
-
Stonky plné chuti: Rebarbora jako inspirace pro každého kuchaře
Období úrody rebarbory /reveně kadeřavé/ je tradičně spjato s obligátním rebarborovým koláčem...
Oblíbené recepty
- Velký pátek v kuchyni. Tradice velí půst, co si tedy k jídlu připravit?
- Jednoduché recepty s vařenými vejci aneb jak využít zbylá velikonoční vajíčka
- Oblíbený recept našich babiček? Pampeliškový sirup, který nesměl chybět v žádné domácnosti
- Co k obědu na Škaredou středu? Potrhané bramboráky!
- S novinkou značky Panzani připravíte excelentní jídla. Vyzkoušejte pár receptů
Náš tip
-
Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem
na webu pravopisne.cz
Vaše názory
Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)