RECEPT TÝDNE "Švestkové pohankové BIO čtyřhránky"
Těsto: 150 g BIO pohankové mouky, 50 g třtinového cukru, 100-110 g měkkého másla, 2 lžíce studené vody, sůl, troška citronové kůry
Poleva: 250 g švestek, 150 g kysané smetany, 1 vejce, 1 lžička mleté skořice, 50-75 g třtinového cukru
Do mísy vložíme mouku, třtinový cukr, sůl, citronovou kůru, máslo (dle konzistence 100 až 110 gramů) a 2 lžíce vody. Hnětačem nebou rukou vypracujeme drolivé, hrudkovité těsto (drobenku), kterým vysypeme dno vymazané formy. Formu vložíme na střední lištu do trouby, zapneme na 180 stupňů Celsia a pečeme 15 minut.
Omyté švestky rozčtvrtíme a vypeckujeme. Smícháme smetanu, vejce, třtinový cukr (podle chuti 50 g - mírně sladké, 75 g - slaďoučké) a skořici.
Švestky poklademe na těsto (drobenku) a polijeme smetanovou směsí. Vložíme zpět do trouby a pečeme 20 minut při zapnutém spodním pečení a poté ještě 15 minut se zapnutým spodním i vrchním pečením.
Necháme vychladnout a krájíme na libovolné tvary.
Švestkové čtyřhránky jsme vyrobili z pohankové hladké BIO mouky z produkce e-shopu Biosféra.cz. Tyto sladké kostičky se výborně hodí i jako neobvyklé vánoční cukroví.
Další recepty
-
Kuřecí nudličky s rajčaty. Jednoduchý pokrm doplněný o chuť smetany
Kuřecí nudličky na rajčatech jsou skvělou volbou pro rychlý a chutný oběd či večeři. Tento jednoduchý recept...
-
Vláčná tvarohová buchta zpříjemní ranní vstávání
V ledničce ležel osamělý tvaroh. Co s ním? Pobíhat po kuchyni po práci se málokomu z nás chce, takže...
-
Masové kuličky na fazolkách. Ideální oběd pro každou příležitost
Fazolové lusky jsou k dostání buď ve své přirozené čerstvé formě (není nic...
-
Oblíbený recept našich babiček? Pampeliškový sirup, který nesměl chybět v žádné domácnosti
Pampeliška je významná léčivka. Sbíráme kořen před rozkvětem rostliny (březen – duben), květy...
Oblíbené recepty
- Velký pátek v kuchyni. Tradice velí půst, co si tedy k jídlu připravit?
- Jednoduché recepty s vařenými vejci aneb jak využít zbylá velikonoční vajíčka
- Co k obědu na Škaredou středu? Potrhané bramboráky!
- S novinkou značky Panzani připravíte excelentní jídla. Vyzkoušejte pár receptů
- Oblíbený recept našich babiček? Pampeliškový sirup, který nesměl chybět v žádné domácnosti
Náš tip
-
Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem
na webu pravopisne.cz
Vaše názory
Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)