Babinet.cz  /  Recepty  /  RECEPT TÝDNE "Švestkové pohankové BIO čtyřhránky"

RECEPT TÝDNE "Švestkové pohankové BIO čtyřhránky"

17.9.2006 - Redakce Babinet
Těsto: 150 g BIO pohankové mouky, 50 g třtinového cukru, 100-110 g měkkého másla, 2 lžíce studené vody, sůl, troška citronové kůry Poleva: 250 g švestek, 150 g kysané smetany, 1 vejce, 1 lžička mleté skořice, 50-75 g třtinového cukru Do mísy vložíme mouku, třtinový cukr, sůl, citronovou kůru, máslo (dle konzistence 100 až 110 gramů) a 2 lžíce vody. Hnětačem nebou rukou vypracujeme drolivé, hrudkovité těsto (drobenku), kterým vysypeme dno vymazané formy. Formu vložíme na střední lištu do trouby, zapneme na 180 stupňů Celsia a pečeme 15 minut. Omyté švestky rozčtvrtíme a vypeckujeme. Smícháme smetanu, vejce, třtinový cukr (podle chuti 50 g - mírně sladké, 75 g - slaďoučké) a skořici. Švestky poklademe na těsto (drobenku) a polijeme smetanovou směsí. Vložíme zpět do trouby a pečeme 20 minut při zapnutém spodním pečení a poté ještě 15 minut se zapnutým spodním i vrchním pečením. Necháme vychladnout a krájíme na libovolné tvary.   Švestkové čtyřhránky jsme vyrobili z pohankové hladké BIO mouky z produkce e-shopu Biosféra.cz. Tyto sladké kostičky se výborně hodí i jako neobvyklé vánoční cukroví.  

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz